2015. december 29., kedd

Karácsony 2015

Ilyen volt a 2015-ös karácsonyunk. Megmondom őszintén, most nem volt kedvem díszeket alkotni, pedig minden évben gyártok valamit. A meglévőekből dobtam össze a dekorációt. A nappalinkban sok a midcentury bútor és kiegészítő, ami az alapot adja, ezen nem is akartam és nem is tudtam volna változtatni. Így hát az alternatív karácsonyfámra is retró gömböket akasztottam: a sárgás és zöldes színeket választottam ki. Később feltettem a pultra, mert ezek törékeny üveggömbök, Misi pedig egyből kiszemelte magának őket.
A télies hangulat kedvéért szőnyeg gyanánt egy erdélyi szőttest terítettem le, egy hasonló pulcsit pedig szétszedtem és párnákat varrtam belőle. A kanapé mögött beépített szekrény van, de sajnos még nincs rajta ajtó, ezért függönnyel próbálom takarni a káoszt. Az asztalkát ősszel vettem, sokkal jobban illik ide, mint az Ikea Lack. (Van belőle 3 másik kisebb méretű is, amiket éjjeliszekrénynek használunk.)
Az asztali díszhez maradék virágkötészeti terméseket és egy sárga gyertyát használtam fel. Adventi koszorúhoz sem volt kedvem, helyette van ez a vázás verzió.


A nappali polcára a régebbi facsillagokat raktam ki egyforma gyertyákkal. A kis fonott szánkóba a tavalyi, kottapapírba csomagolt dobozkák egyike került.
Ez pedig az étkező asztali dísze, hasonló körítéssel. A fakorong több ismerősömnek is tetszett, akik nálunk jártak, úgyhogy a barátom nekik is kanyarintott egy-egy szeletet. 
Találtam még egy nagy darabot a sárga függönyanyagunkból, abból lett a terítő, rajta zsákvászon futó, amit a karácsonyi ajándékos posztban ajánlottam már. 
Misi szobájába flitteres párnákat varrtam, csillag és szív formájút is.A sarokban az íróasztalra (amit át szeretnék festeni) kék gyertyák kerültek, flitteres gömb és fenyőfa. Tulajdonképpen mindent összeszedtem, ami kék vagy zöld, mert ezek passzolnak a gyerekszobába. A háromszöges füzért a tesóm, Dori csinálta Misi születésére.


Amint látjátok, ismét nem állítottunk karácsonyfát, de nem is baj, mert Misi látott igazit a nagyszüleinél, és más rokonoknál, barátoknál. Talán jövőre már nálunk is lesz, szerintem akkor már ő is a csodát látja majd benne, nem csak egy lerámolni való tárgyat :-)
Nálatok milyen volt a karácsony?

1 megjegyzés:

  1. Szerintem jövőre legyen már igazi fátok :) Én nem tehetek róla, de egyszerűen imádom, megérzem az illatát és megszáll a hangulat. Nagyon aranyosak a pármahuzataitok!

    VálaszTörlés