2015. szeptember 8., kedd

Off-the-shoulder dress

This was my favourite dress this summer which mixes two trends: the off-the-shoulder cut and the 70s vibes with the print. My mother had similar dresses: she was in her twenties in the 70s and I love her vintage dresses from her legacy. Anyway, I sewed this dress from a very big skirt that I found in the flea market, it took about just an hour. It wraps my extra pounds well and it's super comfortable. Just take on my dress and I'm ready! My mules are real vintage, they were my mother's. It's a bit hard to walk in them, the wooden heels are weird! I didn't have bag to pair to my outfit but I took just a walk with my son with the baby carriage so I didn't need it.

Dress: self-made, Hat: no name, Wooden mules: vintage, Sunglasses: C&A

Íme, az idei nyaram kedvenc ruhája, ami két trendet is egyesít magában: az off-the-shoulder fazont és a 70-es évek hatását, már ami a mintát illeti. Anyukámnak voltak hasonló ruhái, aki - mint már említettem - a 70-es években volt fiatal nő. Imádom a cuccait, amik rám maradtak, bárcsak több lenne belőlük! Nos, ezt a ruhát egyébként egy bolhapiacon talált szoknyából varrtam, nagyjából egy óra alatt, némi gumis cérna segítségével. Legalább jótékonyan takarja a kis zsírpárnákat ez a szabásvonal. Még mindig úgy gondolom, nekem nem áll jól az off-the-shoulder, de azért kipróbáltam, és ha akarom, a pántokat még mindig fel tudom húzni a vállamra, ha zavarnának. Szeretem az olyan nyári ruhákat, amiket csak felkapunk és már kész is vagyunk, ez is pontosan egy ilyen darab. A fatalpú papucs Anyukámé volt, kicsit karcos a bőr itt-ott rajta, de legalább látszik, hogy igazi vintage. Sajnos nem volt passzoló táskám, de úgyis csak Misit vittem sétálni babakocsival, olyankor meg minden holmit alulra pakolok.

Ruha: DIY, Kalap: no name, Mule papucs: vintage, Napszemüveg: C&A
5 megjegyzés:

  1. Amennyire meleg volt a nyáron ez a ruhácska idealis minden féle szempontból. Nagyon tetszenek az apró virágocskák rajta.

    VálaszTörlés
  2. A ruhácskád tényleg DIY? Elképesztően jól néz ki! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper lett az outfit, olyan jól harmonizálnak a színek egymással :*

    VálaszTörlés