2015. szeptember 17., csütörtök

8 hónapos a babám ♥

A múlt havi Misi-update óta sok minden történt, nagyon beindult ez a kis lurkó és megállíthatatlan, ha arról van szó, hogy elérje a célját! A napjaim mára abból állnak, hogy szinte egyfolytában takarítok Misit öltöztetem, mert élő felmosóként szed össze mindent, ami az útjába kerül és egy órán belül olyan koszos lesz, mintha már hetek óta ugyanabban a ruhában lenne. Így hát cuki babaruhák ide vagy oda, kénytelen vagyok a legvásottabb cuccokat ráadni, mert ahogy előre látható, ezek a kukában fogják végezni.Az evésről nem is beszélve! Van egy rakás aranyos mintás előke, persze semmit sem érnek: elég kicsik, deformálódnak a rugalmas anyag miatt, Misi evés közben gyűrögeti őket, és a foltok sem jönnek ki. Na, de nem baj, ez egy ilyen időszak, ezt el kell fogadni. Egyébként sok mindent megengedek neki, hogy megnézzen, megfogjon, a szájába vegyen, persze csak akkor, ha nem veszélyes vagy abszolút higiéniátlan a dolog. A kutyák játékait eltettem és őket is kiengedem inkább napközben, hogy a gyerek nyugodtan tudjon közlekedni a lakásban.
Most beltéri alvós képeket hoztam, mert napok óta rettentő nyűgös a baba (gondolom, az ínye fáj megint), és egyáltalán nem tudom rávenni, hogy nyugton maradjon egy kicsit. A legutóbbi próbálkozásom is kudarcba, vagyis ordításba fulladt.


Misi jelenlegi tudása, fejlődése pontokba szedve:
 • a múltkori bejegyzésem után két nappal elkezdett hason csúszni és azóta tökélyre fejlesztette ezt a tudását. A rendes mászás még nem megy, de fekvőtámaszos pozícióba gyakran felemelkedik.
 • két napja, mikor főztem, a tesóm rám szólt, hogy: "Te, ez a gyerek... felült!" És tényleg! Azóta többször is sikerült neki.
 • megállás nélkül "szövegel", bármit is csináljon, főleg visongat és brümmög.
 • minden érdekli, a pelenkázás és az öltöztetés kész kihívás lett, mert elmenekül közben. Most már nem készülünk el olyan hamar, ha menni kell valahová :-)
 • kéthetente baba-mama tornára szoktunk menni, már 4 hónapos kora óta, csak közben volt nyári szünet. Ott mindig érdeklődve figyeli a többi gyereket, szépen nyugodtan szemlélődik.
 • kedvenc játékai a zsinórok, az üdítős üvegek zsugorfóliái (üvegekkel együtt), az egyik műanyag előkéje, Apukám kutyája, és persze minden, ami nem játék.
 • a játékról jut eszembe: kifejezetten tiltakozik, ha a szobájába akarom visszavinni, meglátja a szőnyeget és a színes játékokat és már hisztizik. Szerintem unja őket, szóval tényleg: minek is a gyereknek ilyeneket venni? :-)
 • hossza 71 cm, súlya 7,80 kg, mostanában vettem észre, milyen nehéz lett hirtelen.
 • nagyon sokat mosolyog, kacag, főleg, mikor minket meglát. Bárcsak mindig ilyen vidám és boldog lenne! ♥
 • mostanában már többször aludt el egyedül, mert eddig mindig hordozókendőben ringattam el. Igényli is, de már olyan sokáig kell ringatni, hogy belefáradok, és gyakran leteszem inkább, ő pedig szép nyugodtan tűri :-)
 • alul kibújt két kis fogacskája, ami okozott neki pár nyűgös napot, de büszke vagyok rá, mert egyáltalán nem volt vészes és nagyon jól viselte!
Farmer: Ergee, Póló: Zara Baby   

Szobai csendélet. Épp most készítek képeket a falra, bár nem sok időm van, de egy végre elkészült.

1 megjegyzés:

 1. Édesem! Örömmel olvasom, hogy milyen kis eleven, szerintem a kisfiúk úgy tökéletesek, ha huncutok és rosszcsontok :)

  VálaszTörlés