2015. augusztus 14., péntek

7 hónapos a babám ♥

Megint eltelt egy hónap és a múltkori bejegyzésem óta Misi elég sokat fejlődött, úgyhogy most van miről beszámolni. Olvastam is, hogy fél éves kor körül ugrásszerű lehet a fejlődés, szinte egyik napról a másikra elkápráztathat bennünket a gyermekünk a tudományával, mások pedig inkább későbbre tartogatják a mutatványozást. Most több napig vadásztam, mire lencsevégre tudtam kapni, ahogy hintázik, mert mindig abbahagyta, mikor meglátta, hogy kamerázom. Ma egyébként nagyon nehéz volt rávenni egy kis mosolyra (két napja elég hisztis), úgyhogy az alábbi fotókat hoztuk össze.

(Póló: Baby Boutique, Rövidnadrág: varrtam, Tacskó: Ikea)Mit akarsz, Tacskoma?Miket tud Misi?
  • Reggelenként mindig hatalmas mosollyal köszönt minket. Annyira édes! Ez a legjobb, legőszintébb dolog a világon.
  • Szorgalmas gyakorlással megtanult négykézlábra emelkedni és rugózni! Nagyon cuki, amikor beindul, aztán a nagy lendületben összecsuklik, mint egy kis béka, vagy puff! - oldalra dől. Közben vigyorog és szövegel.
  • Kedvenc mondanivalója a memmemmeee, vagy az ennyennyeee, illetve ha örül, akkor visszaszívja a levegőt és úgy huhog (ezt így nem nagyon tudom elmagyarázni, de nagyon vicces).
  • Szeret nyújtózni a karomban, mikor felveszem, szinte még hídba is lemegy. ( Most is a konyhapultnál gépelek, ő meg hátrahajolva nézi a két lámpát fölöttünk.)
  • Már egészen sokféle kaját megkóstoltattam vele: zöldségekből a répát, krumplit, cukkínit; gyümölcsökből az almát, körtét, szilvát, őszibarackot, banánt, a szőlőnek és a dinnyének csak a levét. Az egyik üveges bébiételben kukorica is volt, szerintem attól fájt egy kicsit a pocija, de nem is szívesen adnék neki kukoricát, én magam utálom is. Holnap fogok neki először csirkemellet adni, kíváncsi vagyok, mit szól a husihoz.
  • Amióta rájött, hogy az ennivaló nem csak belőlem jön, azóta valósággal kinézi a falatot a szánkból és rettenetesen begurul, ha nem kap ő is. Néhány napja konkrétan elvette a karéj dinnyét előlem, mert azt hitte, ő kapta. A szájához emelte és kiszívogatta a levét - hagytam neki egy kicsit.
  • Lábacskáit összefonja, mint egy balerina, rugdalózik velük, ha örül. Tudatosan nyomkodja a gombokat a játékokon.
  • Néha már próbálkozik az ölembe mászni, ha a földön ülök mellette. Párnák közé is ültettem már, olyankor elégedetten szemlélődik.
  • Fogacskái még nincsenek.
Egyébként áldott jó gyerek, hang nélkül tűri a kirándulásokat, bevásárlásokat, csak szépen nézelődik. Olyan, mint egy kis Buddha :-) De ha kell valami, akkor azonnal kell és nagyon hangosan, erőszakosan tud sírni. Nincsenek nagy igényei, csak ha felveszem, akkor függőlegesen tartsam, lehetőleg kifelé fordítva (fekve nem jó!), illetve az altatásokhoz ragaszkodik, de szívesen megteszem, mert akkor ő is nyugodtabban alszik.

Szóval ilyen a mi kis Miskulanciánk ♥ Mit szóltok hozzá?

Szeretem az apukámat! ♥Selfie by Misi :-)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése