2015. július 14., kedd

Videó - Misi baba fél éves

Itt fekszem a kisfiam mellett a pléden, aki önfeledten játszik, vizsgálgatja a játékait és folyamatosan berreg, fújja a nyálbuborékokat, én meg még mindig nem térek magamhoz, hogy mennyire gyorsan megy az idő és ő már fél éves! Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyi örömöt ad egy gyermek, pedig még nem is láttam mindent!
A múlt hónap óta nem változott sok minden, csak többet "beszél", imád brümmögni (mint tegnap kiderült, apukája is egész nap ezt csinálta annak idején), tovább eljátszik egyedül, ügyesebben mozog és tartja magát. Hasról hátra még nem mindig sikerül a megfordulás, de néhányszor azért már ment ez is. A pelenkázóasztalon úgy kell már elcsípnem a kis lurkót, mert össze-vissza forog. Próbál haladni, kukacmozgással már elég messzire el tud jutni, azaz simán lemászik a térképről, ami jelen esetben a szőnyeget jelenti. (Hamarosan kapunk egy járókát, ha minden igaz.)
Nagyjából két hete kezdtem el a hozzátáplálást, eleinte még csak pár kiskanállal kap, és csak fokozatosan ismerheti meg az új ízeket. Alma-őszibarack pürével kezdtük, de egyre kevésbé fogadta el, aztán jött az alma-sütőtök, az már jobban lecsúszott a torkán. Most almát és babakekszet kap. Sokszor csuklik még mindig, ilyenkor már vizet adok neki, és a nagy melegben többször itatom.
Már négy koncerten voltunk vele, ahová füldugót is vittem neki. Az első a Vad Fruttik volt Zircen, a "Zirci Bulin", a második Palya Bea a hegykői "Tízforrás Fesztiválon", ami még javában tart. Majdnem minden nap megnézünk valami programot, mert itt lakunk a közelben, eddig két gyerekkoncertre is elvittem Misit (a Görömbő Kompániára és az Apacuka zenekarra). A zenei nevelést nem lehet elég korán kezdeni :-)
Egyébként nagyon nyugodt gyerek, mindent jól tűr: komoly, szemlélő üzemmódba kapcsol, és csak akkor sír, ha már nagyon fáradt. Olyankor viszont nagyon erőszakos és hangos, úgyhogy nincs menekvés, fel kell venni és elringatni. Egy barátnőm mondta nemrég, hogy ha altatja a másfél éves kisfiát, nyugodtabban alszik és nem kell többször felkelnie hozzá éjjel. Rájöttem, hogy mennyire igaza van: Misi is ugyanilyen. És én is hálát adok annak, aki feltalálta a hordozókendőt!
Majd egyszer összeszedem a gondolataimat, és leírom, miben változtatott meg a baba és az anyaság. Sok minden megértettem már, amit eddig nem akartam elhinni olyan nőknek, akik anyukák és ódákat zengtek nekem, milyen jó a babázás. De erről majd egyszer bővebben...
Végezetül most egy videót hoztam, képek helyett, mert itt most esik az eső és nagyon borús az idő, így nem sikerült a tervem, miszerint kint fogom lefotózni Misit a nyári lustálkodómon.
Ha egy kis kacagásra akarom rábírni, akkor elég megcsiklandoznom valahol (toka alatt, combocskán, oldalán, hónalján) - persze ezt nem sűrűn csinálom, mert én is csiklandós vagyok és utálom! Úgyhogy itt a videó Misi fél éves születésnapja alkalmából, amin mosolyog, nevet, kacag egy kicsit, én meg éppen rágcsálom, hogy produkálja már magát végre. Még az egyik kedvencét, a Gomba-dalt is eléneklem neki. Biztos nagyon viccesek vagyunk, ez most így sikerült, fogadjátok szeretettel :-)3 megjegyzés:

 1. milyen szép hangod van és milyen édes nagyfiú már Misi..! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :-) Ha az énekhangomra gondolsz, ének-zene diplomám van, úgyhogy muszáj tudni énekelni, viszont sose voltam elégedett a hangommal, nem elég dögös :D

   Törlés
 2. Egyre édesebb :) Olyan gyorsan nő!

  VálaszTörlés