2014. március 15., szombat

Tea-mania

Karácsony előtt keresztszemes hímzésbe fogtam, mert sok-sok éve álltak hozzávaló anyagok a varrós dobozomban, no meg szerettem volna felhasználni a maradék fonalaimat is. Végül egy piros asztali futót hímeztem színes karácsonyi motívumokkal, amit fel is avattam itthon. Közben annyira belejöttem a hímzésbe és annyira meg is szerettem - annak ellenére, hogy iszonyúan hosszadalmas és pepecselős munka -, hogy folytatni akartam a dolgot. A szomszédasszonyomnak, Évának (akit nagyon szeretek, innen üzenem neki :-) ) februárban volt a születésnapja, és úgy gondoltam, szuper lenne ajándéknak egy aranyos kis futó. A kék anyagra ránézve beindult a fantáziám és egy kék-fehér árnyalatokban pompázó teáscsészés hímzést képzeltem el, ami szerintem tökéletesen passzolna az ő ízléséhez. Meg is vettem a hozzávaló osztott fonalakat és elkezdtem a munkát. Sajnos most nem találom a mintát, ami alapján a csészéket hímeztem, de amint meglesz, feltüntetem a forrást. Nagyon egyszerű és mutatós minta, amit kedvünk szerint variálhatunk. Van itt csíkos, pöttyös, geometriai mintás, halacskás, szívecskés, stb. mintás bögre.
Nagyjából egy hónapig tartott elkészíteni és közben rendszeresen átvittem ellenőrzésre a másik szomszédasszonynak, Krisztinek, akinek nagyon tetszett, szóval remélem, nem olvassa ezt most, de neki is fog egy készülni :-) A terítő szélét fehér pamutcsipkével zártam le. Itthon egy kis cuki környezetbe rendezve fotóztam le, a fehér teásdobozt és a csíkos csészét és a kockás tányérkát egyébként pont Évától kaptam. A tea pedig a Teekanne Winterzauber nevű filteréből való, ami a barátom kedvence.
Szóval aki eddig "nagymamásnak", vagy ódivatúnak tartotta volna a keresztszemes, vagy bármilyen más hímzést (mint például én!), annak szerintem ez egy jó bizonyíték, hogy lehet ezt modernül is csinálni :-)
Azóta elkezdtem egy másik hímzést is, amihez a mintát már magam rajzoltam. Majd meg is mutatom, hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a saját tervezésű mintákat.

2 megjegyzés:

 1. fantasztikus ez a terítő, hihetetlenül jól néz ki és nagyon nagyon ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 2. This looks so cute and makes me crave for a cup of tea! <3

  Love,

  Rowan


  Personal Style Blog WWW.REDREIDINGHOOD.COM

  VálaszTörlés