2013. február 18., hétfő

Dining room - reloaded

3 év után nagyjából vállalhatóan néz ki az étkezőnk, amit most meg is mutatnék Nektek. Azért írom, hogy nagyjából, mert még sok apróságon kell javítani és alakítani, és persze nem is vagyok még elégedett az eddigi eredménnyel. 
Na, de kezdjük az elején. 2009 végén költöztünk be a "kicsi" házikónkba és az elmúlt 3 évben olyan nagy lélegzetvételű dolgokra költöttünk, mint például új kazán, új kémény, fűtésrendszer korszerűsítése és betonozás. Továbbá kialakítottunk egy új mellékhelyiséget, mert eredetileg a konyha végén volt leválasztva egy kicsi fülke erre a célra. Ezután a konyha és az étkező volt "terítéken", hiszen ezeket használjuk a leggyakrabban, nekem kellett a kényelmes konyha és ha valaki jön hozzánk - egyelőre nappali hiányában -, az étkezőbe ültetem le általában.

Ezek beköltözés utáni képek, ilyen volt az étkező, Bonanza garnitúrával és kipakolatlan cuccokkal. A lambéria mögött van a konyha, ebből a falból kibontottunk egy jó nagy darabot, hogy átadópultos megoldást tudjunk kialakítani és így optikailag a teret is tágítsuk, illetve a konyha is több fényt kapjon.


Ilyen volt a konyha, egy viszonylag szűk helyiség, az ajtó után a folytatásban a mellékhelyiséggel. Középen egy kémény is volt még, amit lebontottunk és minden elválasztó falat megszüntettünk, ami útban volt.


...és ilyen lett. Annak idején elkezdtük az újítást, és gyorsan kellett valami a falra, így került oda a narancssárga csempe. Aztán rájöttünk, hogy vannak fontosabb dolgok is, ezért félbemaradt a konyha - ha ezt tudtam volna, biztos nem veszek elhamarkodottan semmit. Szóval a csempével és a festéssel nem vagyok elégedett, később majd szeretnék változtatni rajtuk, de még mindig vannak fontosabb dolgok és most az a lényeg, hogy kényelmesen tudok dolgozni a konyhában. A konyhabútort is szeretném kicserélni - elvileg belátható időn belül ez meg is fog történni.
Emlékeztek még az alternatív karácsonyfás posztomra? Ott is ugyanez a helyiség volt látható, de még eredeti színében pompázott a téglafal. Nem egyszerű ez élet, amikor a lakásfelújításba beleszólnak többen is, na, így került a képbe, azaz a falra a tégla is. Én nem akartam. Mert mindenkinél azt látok. Aztán kiegyeztem a dekorkőben, de nem találtam olyat, ami tetszett volna, vagy ami tetszett, az irtó drága volt. Mindenképpen szürkét akartam, sok-sok szürkét a lakásba. Így született meg a szürkére mázolt téglafal, amire a betonfestéket kompresszorral vittük fel. A kisméretű téglákat a barátom vágta fel vizesvágóval. Bár mindenkinek nagyon tetszett a natúr téglafalam is, én ragaszkodtam az elképzelésemhez és nem bántam meg! Imádom ezt a szürkét (szerencsére a barátomnak is jobban tetszik így).


A konyhabútort egy ismerőstől vettük olcsón, jobb, mint a semmi alapon. A lámpák a bolhapiacról vannak, 5 euróért vettük a két darabot (szerintem Ikeásak).


A téglafalon lévő gránitpult egy újrahasznosított darab: egykor lépcső volt.


Ez a polcot a garázsban találtuk, üveges volt, amit kiszedtünk belőle és a barátom egy kicsit felújította. Szeretem a vintage dolgokat a lakberendezésben is. A karácsonyra készített tacskókat is kiraktam. Ha már a csempe narancssárga, itt is megjelenik kicsit a szín, legalább jó étvágyat csinál :-)
A székeket a barátom főnökétől kértük el, ki voltak dobva az udvarára. Nagyon megtetszett a támlák íve. Még át kell kárpitoztatnom őket, addig is zsákvászont borítottam rájuk.
Ezt a lámpát is a bolhapiacon vettük, két darabot, Ikeásak. A fal nagyon rózsaszínnek tűnik a képeken, amúgy halványbarna. A spagettifüggönyt a szomszédunktól kaptam (köszönöm!). A jobb oldali falra még valamit szeretnék tenni, de még nincsenek meg a hozzávalók.


Szeretem a vörösréz csöveket is :-)Régi üveg, mint dekoráció, és maradékokból varrt függöny...Összességében elmondhatom, hogy az egészet megoldottuk nagy költségek nélkül, jelenleg ezt tudtuk kihozni a kapott/DIY/használtan vett bútorokból és kiegészítőkből, megoldásokból. Remélem, tetszik. És azt is remélem, hogy jól fogunk haladni a többi helyiséggel is, illetve a konyhán is hamarosan mutathatok változásokat. De amikor bemegyek, és végre nem a levert vakolatot, a kilátszó téglákat, vagy a gipszkarton falakat látom, hanem egy kész belső teret, és ez mind az enyém... hihetetlen érzés!

7 megjegyzés:

 1. Nagyon jó néz ki! A fal különösen tetszik! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó ez a téglafal! Milyen ügyesen megoldotok magatoknak mindent:) A fali polc is nagyon különleges, de a legjobban a székek háttámlája tetszik.

  VálaszTörlés
 3. Eszméletlen jó!!! Nagyon ügyesek vagytok :)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszik, ahogy kibontottátok a teret! A széktámlák pedig a másik kedvencem, tényleg különleges darabok! :)

  VálaszTörlés
 5. wie schön. man sieht, dass du design studiert hast. :)

  VálaszTörlés