2012. augusztus 29., szerda

DIY nyaklánc - óarany // DIY necklace

Kissé felhalmozódtak a félkész DIY-ékszereim: néha hiányzik az alapanyag, vagy a kedv, esetleg valami részletmegoldáson gondolkodom. Ezzel a nyaklánccal is így volt, de most úgy döntöttem, nekiállok rendet tenni az asztalon. 
A nyaklánc eredetileg karkötő volt, de már néhány éve elszakadt és a fagyöngyök csak arra vártak, hogy újrahasznosítsam őket. Nem szeretem annyira a barnát és épp elég barna ékszerem van, ezért átfestettem a gyöngyöket, mégpedig óarany sírkőfeliratozó festékkel. Sajnos nem találom a festésről készült képet, de teljesen úgy működik a sírkőfeliratozó is, mint egy tempera, bár annál egy kicsit sűrűbb. Tehát vizes bázisú festékről van szó, amely száradást követően vízálló lesz.


Alapanyagok: ezek közül a ragasztóra, a bőrökre és az egyik hímzőfonalra nem volt szükségem végül, mert menet közben meggondoltam magam.
Szóval ami kell: sírkőfeliratozó festék, fagyöngyök, színben harmonizáló vágott gyöngyök, osztott hímzőfonal (vagy bármi más erős zsineg, damil, amire fűzni lehet), tű.A fagyöngyökön alul és felül is lyukak voltak. A felső sorba a fagyöngyök közé egy darab vágott gyöngyöt fűztem fel, az alsó sorba pedig kettőt, hogy szétterülő formát kapjak.
A maradék vágott gyöngyöt a fonal végére fűztem és összefuttattam a két szálat.


Végül befontam a hímzőfonal végét. Egyelőre meg kell kötni hátul a nyakban, de szeretném ezt valami kapoccsal helyettesíteni, ha eljutok alapanyagot venni.


És ezzel a military stílus Zara blúzzal szeretném hordani - például.


Nektek hogy tetszik?

14 megjegyzés:

 1. Hát ez nagyon jó lett :)
  Inspirál!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon! Régebben a széthullott fa ékszerek maradványit elpakolásztam, hátha meg van még valahol....:) Bejövős a Zara blúz színe!

  VálaszTörlés
 3. Hűűű, ez nagyon ötletes, ilyen tuti nem jön veled szembe az utcán. Nagyon tetszik. :)

  VálaszTörlés
 4. Nekem is volt ugyanilyen karkötőm, kettő is (csak zöld), és mindkettő elszakadt... Ezt én is megcsinálom! :)

  VálaszTörlés
 5. It looks amazing,honey!Bravo!
  xx
  B.
  http://www.beeswonderland.com

  VálaszTörlés
 6. Ez nagyon jóó! :) Ilyen sírkőfeliratozó festék ezüst színben is kapható? Hol vetted?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy hobbi-művészboltban vettem, Pannoncolor nevű cég gyártja a csomagolás szerint, de nem emlékszem, hogy más színben volt-e, kifejezetten arany festéket kerestem.

   Törlés
 7. Köszönöm! Megnéztem a márka honlapját. Szerencsére itt is árulják Művészboltban! :)

  VálaszTörlés